- Konferencja "Bezpieczne opakowania żywności"

Wpływ opakowań na trwałość i jakość produktu

26 września w Poznaniu w trakcie targów opakowań żywności PAKFOOD oraz żywności POLAGRA FOOD, Polska Izba Opakowań organizuje konferencje Bezpieczne opakowania żywności.

Tematyka konferencji jest ukierunkowana na zagadnienia doboru opakowań do żywności mając na uwadze jej bezpieczeństwo rozumiane jako zachowanie walorów konsumpcyjnych. Omówione zostaną wymagania jakim powinny odpowiadać opakowania, na co zwracać uwagę zamawiając opakowanie z punktu widzenia tak rozumianego bezpieczeństwa żywności (przedłużenie terminu przydatności do spożycia i inne).

Omówione zostaną aspekty bezpieczeństwa żywności pakowanej próżniowo i w atmosferze MAP, a także najnowsze wytyczne dotyczące walidacji terminów przydatności.

Konferencja zostanie zorganizowana w dniu 26 września w godz. 10:00 – 14:30. Koszt uczestnictwa: 120 zł (netto) od osoby. Druga osoba z firmy korzysta z 50 proc. zniżki. Członkowie Polskiej Izby Opakowań korzystają z 50 proc zniżki.

Uczestnicy konferencji otrzymują bezpłatne zaproszenia na targi PAKFOOD, POLAGRA TECH i POLAGRA FOOD, materiały konferencyjne oraz katalog ofert branży opakowaniowej dla przemysłu spożywczego. Organizatorzy zapewniają również lunch i przerwy kawowe.

Wymienione wyżej warunki dotyczą uczestników, którzy nadeślą zgłoszenia do udziału w konferencji przed 30 czerwca na adres: biuro@pio.org.pl lub info@pio.org.pl. W załączeniu formularz zgłoszenia (do pobrania także na portalach Izby: www.pio.org.pl i www.pakowanie.info)

Szczegółowy program konferencji zostanie przedstawiony do 31 maja na portalach Izby.

Zgłoszenia tutaj >>>

 

[ Wstecz ]